Ποια είναι η καλύτερη άμμος για γάτες;

 Ομολογουμένως, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε την καλύτερη άμμο που να ταιριάζει στη γάτα και στο σπίτι σας. Εάν σκέφτεστ εόμως να υιοθετήσετε μια νέα ψιψίνα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε την ιδανική άμο με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της φιλενάδας σας.

 Η προτίμηση της γάτας

 Η γάτα σας μπορεί να έχει ήδη συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο είδος άμμου, γι’ αυτό συζητήστε με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή το καταφύγιο ζώων τι τύπο χρησιμοποιούσαν και πως η συμπεριφέρεται η γάτα σας στην τουαλέτα.

 Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, ακόμα κι αν καταλήξετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό είδος άμμου στο μέλλον. Οι γάτες, βλέπετε, είναι πολύ απαιτητικές με τη προσωπική τους υγιεινή, οπότε πρέπει να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή για να έχετε μια ομαλή συμβίωση.

 Αν και τα νέα γατάκια μπορεί να μην είναι εξοικειωμένα με τον τρόπο λειτουργίας μιας τουαλέτας, συνήθως δεν τους παίρνει πολύ χρόνο για να μάθουν.

 Αν παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι το γούνινο φιλαράκι σας ταλαιπωρείται, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε μια καινούρια. Η προτίμηση της γάτας σας μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το πόσο ευαίσθητα είναι τα πόδια της ή μπορεί απλώς να προτιμάει ένα συγκεκριμένο είδος.

 Η κατάλληλη επιλογή

 Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι άμμου για γάτες, αλλά γενικά, μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες – με σβόλους και χωρίς σβόλους.

 Η πρώτη κατηγορία απορροφάει την υγρασία πιο γρήγορα, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τους σβόλους αμέσως μόλις σχηματιστούν. Ωστόσο, η τουαλέτα εξακολουθεί να χρειάζεται σχολαστικό καθαρισμό κατά καιρούς.

 Η άμμος που δεν σχηματίζει σβόλους απορροφά την υγρασία πιο αργά και έχει συστατικά που εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές. Αυτός ο τύπος χρειάζεται αλλαγή και καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

 Πως να επιλέξω την άμμο της γάτας μου;

 Στη προσπάθειά σας να βρείτε ποια είναι η καλύτερη άμμος για γάτες, λάβετε υπόψη τη μυρωδιά, τα συστατικά, τη βιοδιασπασιμότητα και την καταλληλότητα για κομποστοποίηση.

 Η άμμος από άργιλο διατίθενται τόσο σε μορφή σβόλων, όσο και χωρίς, και είναι μια από τις πιο απορροφητικές και οικονομικές επιλογές.

 Η φυσική άμμος παρασκευάζεται συνήθως από καλαμπόκι, σιτάρι και πεύκο. Είναι πλήρως βιοδιασπώμενη και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των οσμών. Η άμμος με πεύκο χρησιμοποιεί μόνο βιώσιμες πηγές ξύλου, όπως ρινίσματα και είναι εξίσου απορροφητική, βιοδιασπώμενη και έχει εξαιρετικό έλεγχο οσμών.

 Η κρυσταλλική άμμος είναι κατασκευασμένη από κρυστάλλους σίλικα και δεν δημιουργεί σβόλους. Αυτή η άμμος έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς είναι μακράς διαρκείας, ελαφριά, μη τοξική για την υγεία της γάτας και έχει υψηλό ποσοστό απορροφητικότητας.

 Η άμμος από χαρτί είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από ανακυκλωμένο χαρτί, χωρίς χημικά και εξαιρετικά απορροφητική. Επίσης, ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά της είναι ότι θεωρείται κατάλληλη για κομποστοποίηση.

 Η μετάβαση από τη παλιά στη καινούρια

 Όταν πρόκειται να αλλάξετε τον τύπο της άμμου που χρησιμοποιείτε, η μετάβαση πρέπει να γίνει σταδιακά. Μια εξαιρετική τεχνική είναι να αφήσετε τη νέα άμμο μαζί με τη παλιά. Κάντε το αυτό έως ότου η γάτα σας αισθάνεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας τη καινούρια και ύστερα απομακρύνετε τη προηγούμενη.

 Η συμπεριφορά της γάτας απέναντι στο δοχείο της άμμου της δείχνει πολλά για την σωματική και ψυχική της υγεία, οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τη καλύτερη επιλογή για τη τουαλέτα της. Βέβαια, οι γάτες είναι περίεργα πλάσματα και μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή. Σεβόμενοι, όμως, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της, θα βρείτε επιτέλους την ιδανική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *