Γιατί οι γάτες ουρλιάζουν; Οι κίνδυνοι που υπάρχουν!

 Παρόλο που οι γάτες συνήθως είναι χαριτωμένες και γλυκές, δεν παύουν να είναι επίσης πολύ μυστηριώδη και μπερδεμένα πλάσματα. Εάν είστε γατογονιός, πιθανότατα έχετε περάσει πολλές άυπνες νύχτες ξύνοντας το κεφάλι σας απορρώντας γιατί οι γάτες ουρλιάζουν και να αποκωδικοποιήσετε την αινιγματική συμπεριφορά τη γάτας σας.

 Οι συμπεριφορές γρυλίσματος και συριγμού σίγουρα δεν αποτελούν εξαίρεση. Ποιες μπορεί να είναι όμως οι αιτίες και τι προσπαθεί να σας πει η γάτα σας με αυτούς τους ήχους;

 Φόβος

 Το γρύλισμα και το σφύριγμα συνήθως θεωρούνται ήχοι που εκφράζουν θυμό, αλλά στην πραγματικότητα, πολλές φορές είναι ενδείξεις φόβου και ευαλωτότητας. Για παράδειγμα, η ψιψίνα σας μπορεί να γρυλίζει ή να σφυρίζει στην παρουσία μιας νέας, άγνωστης και μεγαλύτερης γάτας.

 Ίσως πάλι νιώθει ότι πρέπει να αμυνθεί ενάντια σε μια πιθανή επίθεση και προετοιμάζεται κατάλληλα.

 Ενόχληση

 Το σφύριγμα και το γρύλισμα μπορεί να εκφράζουν ξεκάθαρη ενόχληση της ψιψίνας Αν παρατηρήσετε ξαφνικά ότι, ενώ είναι στριμωγμένη στην αγκαλιά σας, αρχίζει να γρυλίζει ή να σφυρίζει, μπορεί απλώς να σας ενημερώνει ότι δε χρειάζεται άλλα χάδια και θέλει να την αφήσετε λιγάκι στην ησυχία της. Λαϊκιστί, την έχετε κατσιάσει τη δύσμοιρη!

 Έκπληξη

 Επιπλέον, οι γάτες συνήθως σφυρίζουν όταν πιάνονται απρόσεκτα από οποιονδήποτε θεωρούν ότι αποτελεί απειλή. Για παράδειγμα, εάν μια νέα και παράξενη γάτα εμφανιστεί στον προσωπικό χώρο της δικής σας, μπορεί να την ακούσετε να σφυρίξει για να αμυνθεί και να προστατέψει τα «εδάφη» της.

 Προειδοποίηση

 Όταν μια γάτα γρυλίζει έντονα, βαθιά και παρατεταμένα, πιθανότατα προσπαθεί να στείλει μια σοβαρή προειδοποίηση. Είτε προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους άλλους, προειδοποιώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν είτε να μετακινηθεί προς άλλη κατεύθυνση, μακριά από τους κινδύνους που πλησιάζουν.

 Το γρύλισμα μπορεί να σημαίνει ότι, αν δεν ανταποκριθείτε στο σήμα της, μπορεί απλώς να βγάλει νύχια ή δόντια και να επιτεθεί.

 Συνεπώς, υπάρχει απάντηση στο γιατί οι γάτες ουρλιάζουν. Δεδομένου ότι τα αιλουροειδή είναι πολύ προσεκτικά και συνειδητοποιημένα πλάσματα, οι ήχοι που παράγουν δηλώνουν τη συναισθηματική τους κατάσταση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακούσετε ένα γρύλισμα ή σφύριγμα, δώστε της σημασία, γιατί η μικρή σας μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *