Γιατί η γάτα σε ακουμπάει με τον πισινό της άραγε;

 Αν έχετε κι εσείς την τύχη να είστε κάτω από την ίδια στέγη με μια γατούλα, τότε μάλλον γνωρίζετε πολύ καλά πόσο αλλόκοτη και περίεργη μπορεί να γίνει η συμπεριφορά της. Πράγματι, οι γάτες κάνουν πολλά ακαταλαβίστικα πράγματα, τουλάχιστον για εμάς τους ανθρώπους. Οι ίδιες, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν.

 Ένα από αυτά είναι και η τάση τους να χώνουν τις μυτούλες ή τον πισινό τους σε όλα τα μέρη όπου δεν ανήκουν, ακόμη κι αν το πρόσωπο σας συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.

 Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν οι γάτες δεν έκαναν όλα αυτά τα ιδιότροπα πράγματα, τότε μάλλον δεν θα ήταν γάτες, αλλά οτιδήποτε άλλο.

 Τώρα κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά φαίνεται να ανήκει και η συνήθεια του να χώνουν τον πισινό τους όπου αυτές θέλουν, δίχως να ενδιαφέρονται καθόλου για τις δικές σας ανάγκες και τον προσωπικό χώρο σας.

 Τι σημαίνει όμως η συγκεκριμένη συμπεριφορά; Και γιατί το κάνει και η δικιά σας μαλλιαρή φιλενάδα; Πάμε να δούμε!

 Γιατί η γάτα μου με σκουντάει με τον πισινό της;

 Εύλογο το ερώτημα σας και σίγουρα αξίζει να διερευνηθεί. Για αυτό κι εμείς με την σειρά μας αναλάβαμε να συμβουλευτούμε σχετικά επιστήμονες της συμπεριφοράς των γατιών και κτηνιάτρους, ώστε να μάθουμε τι ακριβώς παίζει.

 Συνεχίστε να διαβάζετε σχετικά, γιατί πρόκειται να μάθετε 3 λόγους που η γάτα σας έχει κολλήσει και σας ακουμπάει συνέχεια στο πρόσωπο ή άλλα μέρη του σώματος σας με τον πισινό της.

 Spoiler Alert! Ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο νομίζετε.

 Πριν βιαστείτε, λοιπόν, να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για όλα αυτά, ακούστε τους ειδικούς. Έπειτα, ίσως βρείτε τους εαυτούς σας να συγκινούνται από αυτή τη συμπεριφορά της γάτας περισσότερο, παρά να ενοχλούνται – πού ξέρετε!

 3 Λόγοι που η γάτα τρίβει τον ποπό της στη μούρη σας!

 Όπως κι αν έχει, η συγκεκριμένη πρακτική είναι άκρως περίεργη και ξένη για όλους εμάς τους ανθρώπους. Σκεφτείτε όμως την τάση της να σας σκουντάει ελαφρά με το κεφάλι της ή να τρίβεται ολόκληρη στα πόδια σας.

 Κατά παρόμοιο τρόπο, το σκούντημα με τον πισινό της δεν αποτελεί παρά μια ακόμη προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί σας. Ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε αυτή την επικοινωνιακή της απόπειρα.

 Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα πράγματα χαλάνε όταν αρχίζετε με την σειρά σας να παρερμηνεύετε αυτά που θέλει να σας πει και να τα βλέπετε σαν κάτι το εξαιρετικά αηδιαστικό ή κακό.

 Εάν, λοιπόν, θέλετε να αναθερμάνετε την σχέση σας με την μαλλιαρή φιλενάδα σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε για κάποιες σκέψεις και συναισθήματά σας ως προς όλα αυτά.

 Πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε, προκειμένου να μάθετε και να κατανοήσετε το πλούσιο επικοινωνιακό ρεπερτόριό της. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς μπορεί να χάνετε όλα τα σημάδια που δείχνουν πως η γατούλα σας λατρεύει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο αυτό – και είναι κρίμα!

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι παίζει με την γάτα σας και έχει την ανάγκη να χώνει το πρόσωπα σας στο δικό της προσωπικό…χώρο.

 1. Είναι απλώς ευγενική μαζί σας

 Μήπως έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η γάτα σας χαιρετάει με κάποιον τρόπο άλλα μέλη του γένους της; Γιατί το κάνει! Και μεταξύ τους ένας ευγενικός και φιλικός χαιρετισμός δεν θα ήταν ολοκληρωμένος αν δεν συμπεριλάμβανε και την επαφή με την προσωπική μυρωδιά της κάθε μίας.

 Στον κόσμο τους, βλέπετε, η παρουσίαση των οπισθίων θεωρείται μέρος ενός εθιμοτυπικού. Γι’ αυτό και όσες είναι φιλικές μεταξύ τους πλησιάζουν η μία την άλλη με σηκωμένη την ουρά.

 Οι αρωματικοί αδένες και οι αντίστοιχες φερορμόνες που βρίσκονται στα πίσω άκρα μιας γάτας είναι εκείνες που προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και μαρτυρούν πού βρισκόταν και με ποιόν! Εάν, λοιπόν, η δική σας επιμένει να σας χαιρετάει με τον συγκεκριμένο τρόπο, τότε σημαίνει πως έχετε αναθρέψει μια ευγενέστατη γάτα.

 2. Αποζητάει λίγη παραπάνω στοργή

 Για κάποιες γατούλες, η συγκεκριμένη πρακτική σημαίνει πως απλώς θέλουν να απολαύσουν τα χάδια και τα φιλιά σας. Κι ενώ την ίδια δουλειά θα έκανε και ένα απαλό άγγιγμα με την πατούσα, η μαλλιαρή φίλη σας μπορεί απλώς να θέλει να σιγουρευτεί με το να κάτσει επάνω στο πρόσωπό σας.

 Εξάλλου, με αυτήν την μέθοδο ένα είναι το σίγουρο: δεν θα μπορείτε με τίποτα να την αγνοήσετε και να της πείτε όχι!

 3. Σας δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της

 Στην άγρια φύση, οι γάτες βρίσκονται πάντοτε σε επαγρύπνηση. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουν την περιοχή τους από πιθανούς θηρευτές, ενώ παράλληλα έχουν το νου τους για πιθανά θηράματα.

 Όταν όμως βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θεωρούν καταφύγιο, έχουν την τάση να κλείνουν τα ματάκια τους ή ακόμα και να σας γυρίζουν την πλάτη ή τον πισινό. Αυτή είναι, άλλωστε, και η μέγιστη ένδειξη πως σας εμπιστεύονται!

 Κι ενώ η στάση αυτή του σώματος δείχνει πως η γάτα σας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το να είναι ευάλωτη μαζί σας, δεν σημαίνει πως δεν σας εμπιστεύεται αν δεν το κάνει.

 Ακόμη και οι γάτες που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, διαφέρουν μεταξύ τους. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για το πως δείχνει η γάτα την αγάπη της και την εμπιστοσύνη που νιώθει για εσάς, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα μαζί της να είναι ένα μυστήριο που θα σε αφήνει έκπληκτο και γοητευμένο!

 Η αλήθεια είναι πως το να έρθετε κοντά με την μαλλιαρή γατούλα σας και να χτίσετε μια βαθιά και ουσιαστική σχέση μαζί της, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Παρ’ όλ’ αυτά, μπορείτε να το κάνετε. Θα πρέπει όμως να δεσμευτείτε σε αυτόν τον σκοπό και αυτό προϋποθέτει να κατανοήσετε το δικό της επικοινωνιακό ρεπερτόριο, όπως προσπαθεί να κάνει κι εκείνη.

 Εάν, λοιπόν, η γάτα σας βάζει τον πισινό κοντά ή ακόμη και πάνω στο πρόσωπο σας, μην την αποπαίρνετε. Προσπαθεί απλώς να εκφραστεί.
Σε περίπτωση που την τιμωρήσετε ή την αποθαρρύνετε, μπορεί να την τρομάξετε, έστω και άθελα σας – και είναι κρίμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *