Πώς φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας; 3 εγγυημένοι τρόποι!

 Γιατί η γάτα σας ούρησε έξω από την άμμο της; Πώς θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των ούρων της; Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα ούρα της γάτας σας και να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη οσμή από το χαλί, τα έπιπλα και τα κλινοσκεπάσματα.

 Πρώτον, υπάρχουν 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιτία που η γάτα σας μπορεί να ουρεί έξω από την τουαλέτα της:

  1. Οι γάτες συνήθως δε χρησιμοποιούν τη τουαλέτα τους επειδή θέλουν να ενημερώσουν το αφεντικό τους για ένα πρόβλημα υγείας, για τα συναισθήματά τους, για τις αλλαγές στο σπίτι ή τη δυσαρέσκειά τους με την άμμο. Στη τελευταία περίπτωση, καλό είναι να βρείτε ποια είναι η καλύτερη άμμος για γάτες, ώστε να αντικαταστήσετε την υπάρχουσα με εκείνη που θα ταιριάζει στις προτιμήσεις της.
  2.  Τα μη στειρωμένα αρσενικά «ψεκάζουν» τα ούρα τους για να σημαδέψουν την περιοχή τους, ενώ τα μη στειρωμένα θηλυκά ψεκάζουν για να ενημερώσουν τους αρσενικούς γάτους ότι βρίσκονται σε οίστρο.
  3. Όσο πιο γρήγορα καθαρίσετε τα ούρα της γάτας σας, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά τους και θα αποτρέψετε την κατεργάρα φίλη σας από το να κατουρήσει ξανά σε αυτό το σημείο. Θα χρειαστεί να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά των ούρων και όχι απλώς να την καλύψετε με αρώματα.
  4. Εάν η αμμοδόχος της μυρίζει, η γάτα σας μπορεί να προτιμήσει ένα ακατάλληλο μέρος για να πάει τουαλέτα. Η σωστή άμμος και μια καθαρή λεκάνη γάτας μειώνουν τη μυρωδιά των ούρων μέσα στο σπίτι σας και ενθαρρύνουν το ζωντανό να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του αντί για το χαλί, το πάτωμα ή το κρεβάτι σας.

 Δείτε παρακάτω πώς φεύγει η μυρωδιά των ούρων της γάτας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 1. Απομάκρυνση των οσμών από το χαλί

 Το πώς φεύγει η μυρωδιά από τα ούρα της γάτας, συγκεκριμένα, από το χαλί, μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση για αρχάριους κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων.

 Δεδομένου ότι οι γάτες έχουν ισχυρή όσφρηση, είναι σημαντικό να καθαρίσετε και να εξουδετερώσετε ολοκληρωτικά την μυρωδιά που αναδύουν τα ούρα στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να αποτρέψετε εκ νέου τα ατυχήματα με την τουαλέτα.

 Μια λύση που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι: Τρίψτε καλά την περιοχή με σόδα και αφήστε την να στεγνώσει. Στη συνέχεια, πασπαλίστε ξανά μαγειρική σόδα στην επιφάνεια. Αφήστε τη να δράσει, έτσι ώστε να απορροφήσει τυχόν παρατεταμένες μυρωδιές και ύστερα σκουπίστε.

 Στο τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε λίγο από το καθαριστικό για τα ούρα της γάτας που έχετε, το οποίο περιέχει ειδικά ένζυμα που εξολοθρεύουν σε βάθος την οσμή των ούρων.

 2. Εξουδετέρωση των οσμών από επιφάνειες που δεν καλύπτονται με χαλί

 Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι: Ο καθαρισμός επιφανειών χωρίς χαλιά απαιτεί μια λύση που δε βασίζεται στην αμμωνία και το ξύδι, είτε είναι σπιτική είτε εμπορική.

 Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιείτε για να απαλλαγείτε από τα ούρα της γάτας δεν περιέχει χλωρίνη. Τα ούρα της γάτας περιέχουν αμμωνία και όταν αναμειγνύονται με τη χλωρίνη δημιουργούνται επικίνδυνα αέρια.

 Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε τα ούρα και να εξαλείψετε την οσμή τους.

  • Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Προσθέστε το προϊόν που έχετε επιλέξει (περίπου μια μεζούρα). Ανακατέψτε το διάλυμα με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.
  • Εφαρμόστε το διάλυμα στο πάτωμα και αφήστε το να σταθεί 1-5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα ή ένα σφουγγάρι, για να καθαρίσετε την επιφάνεια.
  • Γεμίστε τον κουβά με κρύο νερό και ξεπλύνετε την επιφάνεια.

 3. Αφαίρεση των λεκέδων και της δυσοσμίας από κλινοσκεπάσματα και ρούχα

  • Τοποθετήστε τα λερωμένα αντικείμενα στο πλυντήριο και πλύντε τα στην πιο υψηλή θερμοκρασία που προτείνεται από την ετικέτα φροντίδας του αντικειμένου. Εκτός από το απορρυπαντικό, προσθέστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού λευκό ξύδι στη θήκη χλωρίνης του πλυντηρίου σας.
  • Χρησιμοποιήστε τη φυσική δύναμη της μαγειρικής σόδας για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας σε λερωμένα κλινοσκεπάσματα και ρούχα. Προσθέστε μισό φλιτζάνι απευθείας στον κάδο με τα ρούχα ή χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό που περιέχει μαγειρική σόδα.

 Σημείωση: Να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε ευαίσθητα υφάσματα. Επίσης, μη χρησιμοποιείτε ποτέ λευκαντικό χλωρίου όταν πλένετε αντικείμενα που έχουν λερωθεί με ούρα γάτας.

 Η ανάμειξη του λευκαντικού με την αμμωνία που περιέχουν τα ούρα της γάτας μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνα αέρια.

 Ανεξάρτητα από το γιατί η γάτα σας ουρεί έξω από το δοχείο με την άμμο της, το να καθαρίσετε την περιοχή που λέρωσε είναι το κλειδί για να σταματήσει αυτήν τη συμπεριφορά και να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί εκ νέου την άμμο της.

 Από εκεί και έπειτα, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η ίδια η τουαλέτα. Εφόσον έχετε κάνει όσα προβλέπονται για την τουαλέτα της γάτας σας, αλλά η μικρή συνεχίζει αυτήν τη συνήθεια, θα πρέπει να αναζητήσετε τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος και να το εξαλείψετε από τη ρίζα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *